Historien bag FunCenter - fra udlejning af sumodragter til to eventcentre!

Historien bag FunCenter

Læs mere om historien fra udlejning af 2 sumodragter til et stort Eventcenter på Eternitten.

2009

Ideen til FunCenter opstod i november 2009, da min kære far spurgte, om jeg havde en god ide til, hvad vi kunne lave på vores familiegård, der på det tidspunkt stod tom. Jeg tænkte over det en nat og besluttede, at jeg ville lave et eventcenter på gården med paintball, gokart, fodboldgolf og mange andre aktiviteter, der ikke var at finde i området. Familien syntes, det var en sjov idé, og jeg begyndte at arbejde videre med forretningsplanen. Konceptet tog form, og jeg gik i gang med at søge diverse tilladelser. Det viste sig desværre at være overordentligt svært at få de fornødne tilladelser, og til sidst måtte jeg indse, at det ikke var muligt at etablere et eventcenter på gården.

Jeg var så hooked på ideen om at skabe et eventcenter i området, at jeg med lys og lygte gik i gang med at søge alternative placeringer. Efter at have banket på døre, slået annoncer op i aviser og gjort alt, der stod i min magt for at finde en egnet location, fandt jeg et par landmænd, som var med på ideen. Igen viste det sig at være svært at få de fornødne tilladelser til at etablere virksomhed i en landzone. Sagsbehandlingstiden var op til fem måneder pr. sag, så det var en langsom proces, hvor drømmen om et eventcenter fik et slag, hver gang der kom et afslag på en af mine mange ansøgninger.

2010

September 2010 – Kunne jeg ikke vente mere. Iværksætterdrømmen skulle afprøves. Jeg besluttede at blive CVR-registreret og startede en udlejningsvirksomhed sideløbende med, at jeg ansøgte om tilladelse til etablering af et eventcenter. Virksomheden skulle udleje udstyr, som jeg alligevel skulle have købt hjem til mit forhåbentlig kommende eventcenter. Efter en sommerferie med fuldtidsarbejde ved mit studiejob i SuperBest, havde jeg sparet sammen til mit første sæt sumodragter, som jeg udlejede fra mit kælderrum under min lejlighed. Udlejningen blev stille og rolig en succes, og hver eneste krone der blev tjent i virksomheden blev geninvesteret i nye produkter. Med hjælp fra nogle ekstra vagter på studiejobbet blev sortimentet i virksomheden stille og roligt større og større.

2011

November 2011 – Havde sortimentet vokset sig så stort, at der ikke længere var plads i kælderrummet. Jeg fandt et lille lokale på 50m2 på Kastetvej tæt ved min lejlighed, som jeg kunne benytte som lager. Ved overtagelsen var lokalet meget faldefærdigt med huller i taget og vægge, der var i meget dårlig stand. Men med hjælp fra venner og familie fik jeg lokalet shinet op og gjort det nogenlunde præsentabelt. I 2011 var også her jeg ansatte mine to gode kammerater Casper og Mathias på kontrakter på 4 timer pr. måned til at hjælpe med at udvikle virksomheden.

2012

Januar 2012 – Var jeg nået til en milepæl og skulle nu beslutte, om jeg ville gå all in og forfølge min drøm, eller om jeg skulle opgive det og leve af den uddannelse, jeg var i gang med. Alle mine ansøgninger på etableringen af virksomheden var nemlig blevet afvist. Det viste sig nærmest at være umuligt at etablere virksomhed i en landzone. Dette betød, at jeg skulle finde flere penge, leje en hal og lave centret indendørs, hvis min drøm skulle gå i opfyldelse. Jeg besluttede mig for at kigge efter en lagerhal eller lignende. Her ville jeg kunne lave en miniudgave af mit eventcenter uden paintball, fodboldgolf og gokart, men med det udstyr jeg allerede havde købt til min udlejningsvirksomhed.

I maj 2012 – Fandt jeg, hvad jeg ledte efter på Lufthavnsvej 25c, 9400 Nørresundby. En stor lagerhal med fine toiletfaciliteter. Jeg lejede hallen, flyttede virksomheden, lånte en masse penge, lavede virksomheden om til et ApS selskab, og indkasserede endnu engang tjenester hos venner og familie, og fik hallen til at fremstå som et præsentabelt eventcenter og lager. Efter kort tid kunne Casper, Mathias og jeg ikke følge med mere, da vi skulle passe vores studier, og vi ansatte derfor flere studiemedarbejdere som instruktører.

Juli 2012 – Åbnede jeg op for det populære waterballs med vand fra den nærliggende sø.

September 2012 – Efter at have snakket med udlejeren viste det sig, at udenomsarealet også var til leje, så her fik jeg etableret min længe ventede paintballbane i Nørresundby.

2013

Januar 2013 – Blev sortimentet udvidet med Lasergame, som spilles på paintball banen, når der ikke blev spillet paintball. Et kæmpe hit til især børnefødselsdagene.

April 2013 – Min nabo viste sig at være en tom lagerhal, så det betød, at det var muligt at udvide virksomheden, så jeg kunne få mere plads og rådede nu over et stort udendørsareal med paintball og waterballs og 2 haller til afholdelse af events. Eventhal 2 åbnede, så vi kunne have flere hold i gang på samme tid. I takt med at omsætningen og efterspørgslen steg var det muligt at udvide og stadig holde skruen i vandet.

August 2013 – Eventhal 3 åbner, og vi løber tør for plads på Lufthavnsvej. Dette var den sidste ledige nabohal.

September 2013 – Jeg ansætter min første fuldtidsmedarbejder.

Oktober 2013 – Blev FunCenter godkendt som vækst-iværksætter, og er nu en del af Væksthus Nordjyllands VIP program for virksomheder i vækst.

2014

Maj 2014 – Lasergame bookningerne blokerer for bookningerne på Paintballbanen, da disse benytter samme bane, drengene bygger derfor en selvstændig lasergamebane.

Juni 2014 – Vi åbner vores Paintball-skydebane, hvor man kan skyde til måls med diverse paintballguns efter kunstige dyr, dildoer, gommen, chefen eller hvad man lige lyster.

Juni 2014 – Jeg bliver færdig på mit studie og er fuldtidsiværksætter. Siden opstarten er virksomheden blevet drevet ved siden af økonomistudiet på Aalborg universitet, og det var fedt endelig at kunne bruge al min tid på FunCenter.

September 2014 – Jeg ansætter min anden fuldtidsmedarbejder, vi er nu fast tre mand på kontoret til at holde styr på virksomheden.

December 2014 – Vi har lang venteliste, og pladsen er for trang på adressen. Der kan ikke udvides mere, og lokalerne bærer præg af ikke at være indrettet til eventcenter. Den store beslutning om at flytte virksomheden til Aalborg bliver derfor taget. I december 2014 åbner vi centret igen på ny adresse efter 2 ugers lukning for at flytte alt udstyr i de nye lokaler. En gammel lagerbygning er, ved hjælp af familie og venner samt kollegaer, blevet istandsat, således dette nu danner rammerne omkring vores nye center. Centret består af et stort velkomst- og barområde, 4 Eventhaller, indendørs paintballbane, udendørs lasergame bane og skydebaneområde.

2015

Januar – Jeg ansætter Elias som eventkoordinatorelev – verdens bedste beslutning 😉

Marts 2015 – Vi udvider vores “Ud af huset” afdeling til også at omfatte vandsport og teambuilding mv. Derudover bruger vi meget tid på at komme rigtigt på plads i vores nye lokaler og gøre lokalerne lækre og indbydende, samt får købt nye aktiviteter til Eventhallerne.

Marts 2015 – Vi åbner Danmarks første fodbold poolbord i vores cafeområde. I samme omgang etablere vi Aalborgs første skydesimulator.

September 2015 – Wuhuu, jeg er blevet kåret til Årets iværksætter i Nordjylland 2015. Sindsygt fedt at så mange støtter op om FunCenter, og det giver ekstra motivation til at give den endnu mere gas.

November 2015 – Vi er fire fuldtidsansatte på kontoret, en i fleksjob og har 37 studiemedarbejdere.

2016

April 2016 – Vi har købt Hurlumhejhuset i Hjørring, som vi fra 1/6 laver om og herunder implementerer FunCenter-konceptet med en Eventhal, Lasergame, Skydebane, Legeland, Arkadehal og udendørs minigolf, samt selskabs- og mødelokaler. Der bliver ansat 9 studiemedarbejdere til at hjælpe med at drive centret i Hjørring og vi er nu tilsammen over 50 ansatte i FunCenter!

Juni 2016 – En udendørs paintballbane bliver etableret for at kunne følge med efterspørgslen. Nu råder vi både over en udendørs og en indendørs bane.

Juli 2016 – Vi bygger ny Skydebane og indkøber nye våben, således vi nu tilbyder bue og pil, luftgevær mv.

To be continued….!

High fives fra

Jan Olsen dedikeret spasmager og iværksætter

 

Book nu

Ofte stillede spørgsmål

Send en besked