Vores Historie

SOCIALE MEDIER:

HISTORIEN BAG FUNCENTER

Lær Jan Olsen samt FunCenters historie bedre at kende.

Hvis du vil vide, hvordan et sæt sumodragter i et kælderrum på 4 kvm. endte med at blive en reel virksomhed, så læs med her.

Sumodragterne i den lille kælder var startskuddet til en iværksætterdrøm, der i dag hedder FunCenter. Drømmen voksede sig til virkelighed, og FunCenter voksede sig til at være et stort eventcenter, der har flere afdelinger med events, aktiviteter og arrangementer.

Manden bag FunCenter er mig, Jan Olsen, og da jeg var ung, havde jeg ingen anelse om, hvad jeg skulle lave, når jeg blev voksen. Om jeg nogensinde bliver helt voksen, håber jeg ikke, men det er trods alt lykkedes mig at stable en sjov og sund virksomhed på benene, så lidt voksen er jeg vel blevet.

Velkommen til FunCenter.

Asset 1

SKOLEN VAR IKKE EN DANS PÅ ROSER

Det står klart i min hukommelse, at mit besøg hos studievejlederen i 9. klasse ikke var nogen dans på roser.

Jeg fik at vide, at jeg ikke var bogligt stærk, og jeg skulle ikke regne med at gennemføre en gymnasial eller boglig uddannelse. Det skyldes især min nedsatte læsehastighed og ordblindhed.

Derfor fik jeg at vide, at jeg skulle kigge i retningen af et håndværkerfag.

Denne melding gjorde mig ret forvirret, fordi min seneste lektion i sløjd var endt med tre knækkede savklinger og et forbud mod at bruge en hel række værktøj, da min lærer mente, jeg kunne ødelægge både værktøjet og mig selv.

Jeg vidste, at jeg på ingen måde ville overleve i et håndværkerfag, og på samme tid var jeg utrolig udfordret i alle de boglige fag. Kort sagt: det så sort ud.

Heldigvis var jeg god til at sætte skub i sociale arrangementer og arrangere LAN-arrangementer, fester og udflugter, og jeg brugte min tid på dette i stedet. Jeg glemte derfor for en stund studievejlederens ord, og tænkte ikke videre på eventuelle karriere- og uddannelses planer.

En dag i bussen, da jeg gik i 10. klasse, sad jeg ved siden af en sød pige, som spurgte, hvad jeg skulle efter 10. klasse. Årsagen til at hun spurgte, var, at det netop var denne dag, man skulle beslutte sig. Jeg endte med at vælge HF på Aalborg Katedralskole, som var samme skole, som hun havde valgt – pudsigt nok.

Asset 1

JEG PRØVEDE EN MASSE FORSKELLIGE TING


Nå, men så var vi ligesom i gang med en boglig uddannelse, det skulle jeg da nok kunne klare, tænkte jeg. Med idræt og billedkunst kunne jeg lige hive et semi-hæderligt gennemsnit hjem, trods et par rynker i nogle af lærernes pander.

Efter HF var jeg ikke blevet klogere på livet i forhold til tilværelsen og fremtidig karriere. Gennem alle mine uddannelser havde jeg desværre mest koncentreret mig om, hvornår jeg fik fri, så jeg kunne komme tilbage til mine studiejobs og venner, og ikke tænkt så meget på lektier og skole.

Efterfølgende tog jeg en 1-årig HHX – et turboforløb på Aalborg Handelsskole.

Her blev jeg introduceret for handel, køb og salg. Nu skete der pludseligt noget, og jeg begyndte at høre efter (i hvert fald en gang imellem), og det var ligefrem spændende, det, der blev sagt. “Optur”, tænkte jeg – det var nok den retning, jeg skulle gå i.

Da HHX-forløbet var færdiggjort, var jeg skoletræt og stadig i tvivl om, hvilken vej jeg skulle gå. Det tror jeg, de fleste kender til. Verden byder på mange muligheder.

Jeg havde arbejdet hos 7-Eleven i en del år ved siden af mine studier, og det var derfor oplagt at blive fuldtidsansat i en periode. Det blev til et halvt år i 7-Eleven hos verdens bedste chef, Kai.

Efter et halvt år blev jeg rastløs. Jeg eksperimenterede med kundeservicen og stod bl.a. på rulleskøjter, mens der hamrede solid rock ud af højtalerne i butikken. Jeg ville skabe en anderledes oplevelse for kunderne, når jeg var på arbejde i 7-Eleven.

At jeg ofte var alene på arbejdet, i butikken, gjorde, at jeg bestemte mig for at søge videre – jeg manglede nogle kollegaer. Nogle legekammerater at have det sjovt med.

Asset 1

NU SKULLE JEG ALTSÅ VÆRE VOKSEN!

I jagten på mit fremtidige voksenjob, søgte jeg i stedet elevplads i dagligvarebutikken SuperBest hos købmand Bertelsen.

Jeg fik ikke elevpladsen, men jeg fik i stedet et deltids/studiejob. Med et studiejob bestemte jeg mig for, at det nok var en god idé med et studie også. Derfor valgte jeg valgte at søge ind på University College Nordjylland for at studere markedsføringsøkonomi.

Jeg savnede det sociale ved at studere. Festerne, nye venner og det at udvikle og udfordre mig selv hver dag. Uddannelsen blev valgt på baggrund af iværksætterlinjen, som ironisk nok aldrig blev oprettet, så jeg endte med at tage linjen inden for oplevelsesøkonomi og events. Jeg var ikke sikker på, at jeg kunne gennemføre uddannelsen, men jeg havde ingen idé om, hvad jeg ellers skulle.

Efter dén uddannelse var færdiggjort, tog jeg et år som fuldtidsansat i SuperBest. Da året var gået, skulle der igen ske noget nyt.

Asset 1

FULDTIDSANSAT, VIDEREGÅENDE UDDANNELSE & SMAG FOR IVÆRKSÆTTERI

Derfor tog jeg en erhvervsøkonomisk bachelor på Aalborg Universitet. Jeg havde ikke det store mål med uddannelsen, men jeg tænkte, at det var godt at holde mig selv i gang. Hvis jeg ikke kunne gennemføre uddannelsen, ville jeg nok have lært et eller andet uanset hvad. Under min bacheloruddannelse tog jeg en del iværksættekurser, dog uden at have en idé om, hvilken slags virksomhed jeg ville starte. Men jeg elskede energien og passionen hos de iværksættere, der gik på kurset.

Efter et familiemøde på den gamle familiegård i Hjallerup, hvor jeg kommer fra, fik jeg ideen til FunFarm, som skulle være en legeplads for børn og voksne. FunFarm skulle indeholde paintball, lasergame og en masse forskellige events. Desværre viste det sig umuligt at få de fornødne tilladelser hos kommunen til at etablere min virksomhed.

I starten var jeg var meget slukøret, da det ikke lykkedes, men jeg bestemte mig for at søge om tilladelserne på andre gårde. Det viste sig, at det heller ikke var muligt.

Det viste sig faktisk umuligt at få lov at etablere mit iværksætterprojekt. Ingen af mine idéer om FunFarm kunne lade sig gøre.

Jeg var dog utrolig begejstret for idéen om at lave et eventcenter, så jeg nægtede at give op.

Asset 1

SUMODRAGTER VAR FØRSTE STARTSKUD TIL FUNCENTER

Derfor besluttede jeg mig for at købe et sæt sumodragter, som jeg kunne leje ud fra mit kælderrum på Kastetvej under min studielejlighed. På den måde var jeg trods alt i gang, selvom det ikke umiddelbart var planen, at det var kælderrummet under min studielejlighed, der skulle danne rammerne for min virksomhed.

Virksomheden kunne ikke hedde FunFarm og være i min kælder, så der skulle et nyt navn til.

Min søster, Karina, hjalp mig med at finde på navnet til FunCenter, og idéen til det eventcenter, du kender i dag, blev skabt. Jeg havde sparet 5.000 kr. op til sumodragterne, som jeg startede virksomheden for. Ingen bank ville på det tidspunkt låne mig penge til projektet.

Pengene, der er kommet i kassen, er siden opstarten i 2010 løbende blevet geninvesteret i aktiviteter og faciliteterne. Det har aldrig været fint og poleret det hele, og meget af det, du ser, er noget, vi selv har designet og bygget. Efter tiden i kælderen begyndte jeg at afholde arrangementer i min baggård, og efter baggården i en lejet garage i Aalborg Vestby. I 2012 kom vi til en fabrikshal i Nørresundby. December 2014 flyttede vi hele virksomheden til de lokaler, du står i nu.

Asset 1

FRA IDE TIL VIRKSOMHED - DER VAR EN MENING MED GALSKABEN

FunCenter gav mig en mulighed for at udnytte al den viden, jeg efterhånden havde tilegnet, og det er på den måde en praktisk visualisering af min ellers ret tunge og teoretiske uddannelse.

Jo mere jeg arbejdede med FunCenter, desto mere gik det op for mig, at det var iværksætter og professionel ballademager, jeg skulle være. Her var min passion!

Set i bakspejlet, kan jeg nu se en tydelig rød tråd, som jeg ikke kunne se tidligere. Jeg bliver styrket af modgang, har altid sat gang i sociale ting og aktiviteter, stået for en masse events – bare altid kun i privat regi. Det blev mere professionelt, efter jeg havde taget uddannelsen som markedsføringsøkonom, og med en erhvervsøkonomisk bachelor og en del iværksætterkurser i bagagen, står det nu klart, at det er iværksætter, jeg hele tiden har skullet være.

Men før det gik op for mig, var jeg startet på min kandidat i organisation og strategi, så den skulle jeg gøre færdig. “Starter man på noget, skal man gøre det færdigt”, siger min mor og far. Og mor og far må man hellere lytte til – nogle gange.

Specialet blev skrevet på 12 dage sideløbende med arbejdet i FunCenter. Titlen som Cand. Merc. Organisation og Strategi, kom i hus med nød og næppe.

Asset 1

DRØMMEN GIK I OPFYLDELSE

FunCenter er en iværksætterdrøm, der er gået i opfyldelse takket være en masse fantastiske venner, familie og hårdtarbejdende kollegaer og selvfølgelig dig som gæst, der vælger at besøge mig og mine kollegaer.

Livet som iværksætter er fedt, men det er også utrolig hårdt og krævende. Især opstarten var rigtig svær.

De første tre år havde jeg en telefon klistret til min hånd, fra kl. 09 morgen til kl. 21 om aftenen. Det var nogle hårde år, uden mulighed for at holde fri.

Efter tre år havde jeg svært ved at tøjle succesen, og det betød en stor nedtur med stress. Det var hårdt at måtte give afkald på familiefødselsdage, ture med vennerne, manglende energi og overskud, når der var lange arbejdsdage. Jeg er så passioneret omkring projektet FunCenter, at jeg ofte glemmer sult og søvn, hvilket jo ikke er sundt i længden.

Heldigvis har jeg nu en masse fantastiske passionerede kollegaer, der hjælper mig med at udleve iværksætterdrømmen, så jeg ikke står alene, og jeg har fået mere balance i mit iværksætterliv.  Passionen og energien, ja den er der stadig, og det håber jeg, du kan mærke, når du kommer ind i vores center.

Asset 1

TAK TIL DIG, DIG & DIG

Jeg er glad og taknemlig for, at du overvejer at besøge mig og mine kollegaer og lægge ansvaret for en stor dag i vores hænder. Det kunne være din bedste ven eller venindes polterabend, dit barns fødselsdag, din virksomheds personaletur eller en tur med venner eller familie. Uanset hvilken anledning, du har valgt at besøge os i, vil vi gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at give dig den bedste oplevelse som gæst her i FunCenter.

Lever jeg og mine kollegaer ikke op til dine forventninger, så må du endelig sige det til os, så vi har mulighed for at gøre noget, inden du går ud ad døren. Giv os endelig feedback både på, hvad vi gør godt, men i lige så høj grad også, hvad vi skal blive bedre til, så du forhåbentlig har lyst til at besøge os igen – vi lever og ånder for at skabe gode oplevelser.

Kender du nogen, der trænger til at komme lidt ud og få en fed oplevelse med masser af grin, så vil vi være meget taknemmelige, hvis du vil sende dem vores vej.

Asset 1

VIL DU VIDE MERE?

Vil du vide mere om FunCenter og mine seje kollegaer, vores måde at drive virksomhed på, vores op- og nedture, og en rigtig iværksætterhistorie, så følg os på de sociale medier, eller book et foredrag i forbindelse med dit næste arrangement i FunCenter. Foredraget kan også foregå ude hos dig selv, i din virksomhed eller forening.

Det var en lang historie, men kort fortalt: Når folk nu spørger mig, hvad jeg vil være, når jeg bliver stor, kan jeg svare: Jeg vil lave den fedeste legeplads for børn og voksne, og en arbejdsplads, hvor jeg kan arbejde sammen med de dygtigste og mest energiske kollegaer.

“Velkommen til FunCenter, jeg hedder Jan”

Asset 1

PERSONER, DER FORTJENER AT BLIVE NÆVNT.

Jeg kunne ikke have skabt iværksættereventyret FunCenter uden nogle fantastiske mennesker, der gennem årene fra 2010, hvor jeg startede, til og med i dag har støttet og hjulpet mig. 

Derfor skal der lyde en kæmpestor tak til: Min far, Knud Erik Olsen, min mor, Jonna Olsen, min søster, Karina Østergaard, min bror, Lars Olsen, og mine venner: Claus Ottow, Mads Callesen, Axel Bastholm, Rasmus Svendsen, Jeppe Holm, Christoffer Lyhne, Charlotte Thomsen, Camilla Lybech, Fransico Mendes, Rasmus Overby, Jannie Ratke, Ricky O’connor og mine mange fantastiske energiske kollegaer, der gennem tiden har lagt så meget af deres tid og energi i arbejdet her i FunCenter.  

Især til mine nuværende og tidligere fuldtidsansatte, der har lagt alt, hvad de havde i projektet: Sandie Jensen, Mathias Nysum, Martin Mejsig, Søren Møller, Kim Brovil, Morten Johannsen, Mette Nielsen, Mads Thomsen, Cilia Bast, Elias Deviletti, Mia Egekvist, Morten Grud, Michael Goul, Mads Reinholt, Nikolai Melph, Jacob Østergaard, Heidi Glerup, Mette Ovesen og Mille Glerup.

Asset 1