[rev_slider alias=”omivaerksaetterenunderside”]

Om iværksætteren bag FunCenter

En ærlig og “lige ud af posen” historie

Jeg har ikke haft nogen anelse om, hvad jeg skulle lave, når jeg blev stor, indtil jeg etablerede FunCenter. Ved studievejlederen i 9. klasse fik jeg at vide, at jeg ikke var boglig stærk nok til at gennemføre en gymnasial eller boglig uddannelse, og at jeg derfor skulle kigge i retningen af et håndværkerfag. Jeg var ret fortvivlet over denne melding, for sidst jeg havde haft sløjd, havde jeg knækket tre savklinger og fået forbud mod at bruge en hel række værktøj, da min lærer mente, jeg kunne ødelægge både værktøjet og mig selv. Jeg vidste, at jeg på ingen måde ville overleve i et håndværkerfag, og på samme tid var jeg utrolig dårlig til at lave lektier, så det så sort ud. Heldigvis var jeg god til at sætte skub i sociale arrangementer og arrangere fester og udflugter, og brugte min tid på dette i stedet. Jeg glemte derfor for en stund studievejlederens ord og tænkte ikke videre på karriere og uddannelsesplaner.

I bussen i 10. klasse sad jeg ved siden af en sød pige, som spurgte, hvad jeg skulle efter 10. klasse, da det jo var i dag, man skulle beslutte sig. Jeg endte med at vælge HF på Aalborg Katedralskole – samme skole som hende – pudsigt nok.

Nå, men så var vi ligesom i gang, altså med en boglig uddannelse. Med idræt og billedkunst kunne jeg hive et semi hæderligt gennemsnit hjem, trods et par rynker i nogle lærernes pander. Efter HF var jeg ikke blevet klogere på livet i forhold til tilværelsen. Igennem alle mine uddannelser har jeg vist desværre mest koncentreret mig om, hvornår jeg fik fri, så jeg kunne komme tilbage til mine studiejobs og vennerne, og ikke så meget om lektier og skole.

Efterfølgende tog jeg en 1 årig HHX – et turbo forløb. Der blev jeg introduceret til handel, køb og salg. Nu skete der pludseligt noget, og jeg begyndte at høre efter (i hvert fald engang imellem), og det var ligefrem spændende, det der blev sagt. “Optur”, tænkte jeg – Det var nok den retning, jeg skulle gå i.

Da HHX-forløbet var færdiggjort, ville jeg holde et sabbatår. Jeg var skoletræt og stadig i tvivl om præcis, hvilken vej jeg skulle gå. Det blev til et halvt år i 7-Eleven hos verdens bedste chef Kai. Jeg havde arbejdet hos 7-Eleven i en del år ved siden af mine studier, og det var derfor oplagt at blive fuldtidsansat i en periode. Efter det halve år blev jeg rastløs; Der var ikke flere udfordringer i jobbet udover at håndtere stive kunder, der troede de var smartere end mig og ville stjæle mine varer. Jeg blev i stedet ansat som disponent i SuperBest og var der et halvt år. Efterfølgende valgte jeg at studere markedsføringsøkonomi på University College, da jeg savnede det sociale ved at studere, og ikke så mig selv stå i en dagligvarebutik resten af mit liv. Jeg stoppede ikke i SuperBest, men blev ansat på deltid. Uddannelsen blev valgt på baggrund af iværksætter-linjen, som ironisk nok aldrig blev oprettet, så jeg endte med at tage linjen inden for oplevelsesøkonomi og events.

Efter den uddannelse var færdiggjort, tog jeg et år på fuldtid – atter i SuperBest. Da året var gået, tog jeg en erhvervsøkonomisk bachelor på Aalborg Universitet. Jeg havde ikke det store mål med uddannelsen, men tænkte det var godt at holde mig selv i gang. Under min bacheloruddannelse tog jeg en del iværksættekurser og fik ideen til FunCenter. Virksomheden gav mig pludselig mulighed for at udnytte al den viden, jeg efterhånden havde fået indsamlet, og blev den praktiske del af min ellers meget teoretisk tunge og uddannelse. Jo mere jeg arbejdede med virksomheden, jo mere gik det op for mig, at det var iværksætter og ballademager, jeg skulle være. Her var min passion!

Set i bakspejlet kan jeg nu se en tydelig rød tråd, som jeg ikke kunne se tidligere. Jeg bliver styrket af modgang, har altid sat gang i sociale ting og stået for en masse events – Bare altid kun i privat regi. Det blev mere professionelt, efter jeg havde taget uddannelsen som markedsføringsøkonom, og med en erhvervsøkonomisk bachelor og en del iværksætterkurser i bagagen, står det nu klart, at det er iværksætter, jeg hele tiden har skullet være.

Men før det gik op for mig, var jeg startet på min kandidat i organisation og strategi, så den skulle jeg gøre færdig. “Starter man på noget, skal man gøre det færdigt”, siger min mor og far. Specialet blev skrevet sideløbende med arbejdet i FunCenter. Jeg har nu titlen som Cand. Merc Organisation og Strategi, så nu er jeg tilbage og bruger alle mine vågne timer på Funcenter, når jeg ikke hygger med familien og vennerne.

FunCenter er en iværksætterdrøm, der er gået i opfyldelse takket være en masse fantastiske venner, familie og hårdt arbejdende kollegaer og især min far, Knud Erik, som har brugt mange timer på at ombygge de forskellige locations, min far er tømmer og ansat som vicevært.

Livet som iværksætter er fedt, men det er også utrolig hårdt og krævende. De første tre år havde jeg en telefon klistret til min hånd, og telefontiderne var, som de er i dag kl. 09-21 hver dag, det var nogle hårde år uden mulighed for at holde fri. Efter tre år havde jeg svært ved at tøjle succesen, og det betød en stor nedtur med stress. Det var hårdt altid at måtte give afkald på familiefødselsdage, ture med vennerne, manglende energi og overskud, når der var 16 timers arbejdsdage. Jeg er så passioneret omkring FunCenter, at jeg ofte glemmer sult og søvn, hvilket ikke er så sundt i længden. Heldigvis har jeg nu en masse fantastiske kollegaer, der hjælper mig med at iværksætterdrømmen.

Når folk nu spørger mig, hvad jeg vil være, når jeg bliver stor, kan jeg svare: Jeg vil drive en legeplads for børn og voksne 🙂

 

“Velkommen til Funcenter, jeg hedder Jan”

Du er velkommen til at finde mig på LinkedIn her